[13-17 december 2015] Spoed onderhoud alle VPS'en

[Update 17-12] Het onderhoud is succesvol afgerond en alle servers zijn geüpdatet. 


Onze VPS'en draaien op een virtualisatie platform genaamd Xen Server. 12 december 2015 zijn daar een aantal Xen Security Advisories (XSAs) voor vrijgegeven die toegepast moeten worden op onze servers. Om deze updates door te voeren dienen de servers per stuk te worden herstart. De specifieke details van deze XSAs worden op 17 december openbaar gemaakt door het Xen projectteam. Voor deze datum moeten dus alle servers voorzien zijn van de benodigde security updates.


Deze updates zijn nodig om de veiligheid en werking van de servers te kunnen garanderen. Er wordt rekening gehouden met een downtime van maximaal twee uur, maar dit zal waarschijnlijk korter zijn in de praktijk. 


We snappen dat een onderbreking op deze korte termijn erg lastig of vervelend is, maar we hopen dat je begrip hebt voor deze maatregelen gezien de zwaarte van de XSAs. De updates worden voor ons gedaan door de leverancier waar wij onze server infrastructuur afnemen. Helaas hebben wij de tijden opgelegd gekregen wanneer deze uitgevoerd worden.


Het is helaas niet mogelijk om de reboot anders in te plannen of zonder downtime te laten plaatsvinden. Voor meer informatie kun je de statuspagina bekijken van onze leverancier Linode: http://status.linode.com/incidents/ngql6k6dm420

1 Comment

Het onderhoud is over meerdere dagen verspreid. We werken momenteel aan een feature waarbij we in het controlpanel (https://admin.savvii.nl) tonen wanneer jouw VPS gepland staat voor onderhoud. Voortgang omtrent beschikbaarheid van deze feature zullen we hier posten.