Start a new topic
Solved

[11 mei 2015] Hardware storing in datacentrum in Nederland

Geplaatst op 11 mei 2016 om 8.30u


Sinds vannacht zijn er problemen met de stabiliteit van onze servers in ons datacentrum in Ede. Dit heeft te maken met een storing in de hardware. Hierdoor zijn een aantal VPS'en niet bereikbaar of niet stabiel. Dit betreft alleen VPS'en met IP's 109.106.x.x. Wij werken aan een oplossing hiervoor. 


Volgende update hierover uiterlijk om 12 mei om 10.00u.


Update 9.30u - De storing heeft te maken met een probleem in de onderliggende opslaglaag voor de servers. Dit komt door I/O problemen waardoor het moeilijk is om data op te halen. Dit zorgt ervoor dat er dus geen data naar de Virtuele Servers uitgeserveerd kan worden. Er wordt nog steeds gewerkt aan een oplossing. Helaas hebben we nog geen eindtijd. 


Update 10.30u - De storing is nog niet verholpen. Wij zijn in overleg met onze leverancier en kijken intussen ook naar andere oplossingen zoals migraties naar andere datacenters. Hiervoor zal dan met de betreffende klanten contact op worden genomen indien daar een mogelijkheid voor is. 


Update 11.30u - Om de storing aan de opslaglaag te verhelpen moet een volledige controle van de schijven plaatsvinden. Hier wordt aan gewerkt. 


Update 12.30u - Op dit moment is 33% van de servers in het datacentrum bereikbaar. Klanten die geen problemen zouden moeten hebben zijn hierover geïnformeerd. Klanten die wel problemen ervaren zijn in kaart gebracht. We zijn daar de mogelijkheden voor een migratie aan het inventariseren.


Update 14.00u - De storing is nog niet opgelost. Er wordt nog gewerkt aan de controle van de schijven. Wij zijn bezig om zoveel mogelijk servers te migreren naar datacentra die wel online zijn. Hierbij hebben productie-omgevingen voorrang. 


Update 16.00u - De werkzaamheden om de opslag te herstellen duren langer dan we verwachten. Wij denken dat de storing in ieder geval nog tot in de avonduren zal duren. Wij houden je op de hoogte als er nieuwe updates zijn. Neem voor opties om je server te migreren naar andere datacenters contact op met onze klantenservice


Update 20.00u - De systeembeheerders van onze leveranciers zijn continue bezig met het analyseren en oplossen van het opslag probleem. Op dit moment hebben wij nog geen nieuwe informatie over de status. Zodra er meer bekend is zullen we deze update bijwerken.


12-05-2015


Update 8.30u - De storing is vannacht om 01.30u verholpen door het volledig herstellen van de opslaglaag. Wij zijn nog bezig met een volledig onderzoek naar de oorzaak van de storing. Wij bieden onze welgemeende excuses aan voor het ongemak dat is ontstaan.2 people have this problem

wanneer is dit opgelost?


ik verlies nu orders.


ben net klant en maak dit nu gelijk mee. belooft niet veel goeds.

@Arie: we hopen dit zo snel mogelijk op te lossen maar op dit moment hebben we nog geen eindtijd. Ik begrijp inderdaad dat je hier niet blij mee bent. Onze excuses voor het ongemak.