Start a new topic
Solved

[29 augustus 2017] Storing op 4 databaseservers

Geplaatst op 29 augustus 2017 om 11.55u


Sinds 11.45u is er een storing gaan op de twee databaseservers. Hierdoor kan je site op Shared Hosting onbereikbaar zijn. We werken aan een oplossing hiervoor. De getroffen databases zijn db06 en db08. Welke database bij jouw site hoort, kun je vinden in het tabblad Database in admin.savvii.nl


Update 12.25u: de storing wordt veroorzaakt door een probleem bij onze infrastructuurleverancier Rackspace. Zij werken aan een oplossing. Er is nog geen eindtijd bekend. 


Update 13.25u: helaas is er nog geen oplossing gevonden voor dit probleem. Er wordt nog steeds gewerkt aan een oplossing. Onze excuses voor het ongemak dat hierdoor ontstaat. 


Update 14.30u: deze storing duurt helaas langer dan gebruikelijk. Naast het herstel van de databaseservers zijn we daarnaast aan het kijken naar alternatieve oplossingen. Wij laten het weten zodra hier meer informatie over is. Bedankt voor je geduld.


Update 14.40u: we merken dat ook db04 en db05 problemen hebben op dit moment. Wij werken nog steeds aan een oplossing. Onze excuses voor het ongemak. 


Update 15.25u: db05 is inmiddels weer online. We blijven nog steeds werken aan een oplossing voor de andere servers. 


Update 16.00u: onze infrastructuurleverancier heeft aangegeven het probleem gevonden te hebben en te werken aan het implementeren van een oplossing. db04, db05, db06 en db08 zijn nog steeds niet goed bereikbaar. 


Update 16.40u: de storing is sinds ongeveer 30 minuten opgelost. Alle sites zijn weer bereikbaar. We zullen met onze leverancier de duur van deze storing gaan evalueren. Onze excuses voor het ongemak dat is ontstaan.


Update 18:36u: de storing is weer terug. We zijn druk bezig met het oplossen hiervan. De storing betreft nu de db04, db05 en db08.


Update 21:00u: De storing is nog niet verholpen. Onze telefoonlijnen sluiten om 21:00u, uiteraard blijven onze engineers samen met onze leverancier doorwerken om de problemen zsm. te verhelpen. Morgenochtend vanaf 8:30u zijn we weer bereikbaar voor je telefonische vragen. We zullen je via dit topic op de hoogte houden rondom voortgang van de storing.


Update 23.10u: helaas is op dit moment de storing nog niet verholpen. We zullen morgen dit topic weer van een update voorzien. Ondertussen wordt er wel gewerkt aan een oplossing voor dit probleem bij onze infrastructuurleverancier. 


Update 09.15u: vannacht tussen 02.00u en 03.00u zijn alle database hosts weer online gekomen. Voor een grote groep sites die gebruik maken van de db08 hebben we gekozen om deze op een andere databasehost online te brengen. Vrijwel alle sites zijn hierdoor weer online. We controleren de individuele meldingen nog wel. Mocht je problemen ervaren. Laat dit ons dan weten. 


26 people have this problem