Let op!

SSL en CDN

Het gebruik van SSL kan niet gecombineerd worden met ons CDN. Bij Savvii gebruiken we de SPDY techniek, waardoor het CDN bij SSL overbodig is geworden. De browser gaat namelijk alle statische assets als een stream binnenhalen, daarmee is het voordeel van een tweede hostname niet langer van toepassing. Meer informatie over SPDY en andere optimalisatie technieken vind je terug in deze blogpost.

Het CDN van Savvii serveert enkel statische bestanden uit en doet dit op basis van extensies. Hierdoor kunnen we dit CDN qua snelheid enorm optimaliseren en is er geen risico op duplicate content.

De lijst met extensies is:

• jpg
  • jpeg
  • gif
  • png
  • ico
  • eot
  • otf
  • woff
  • ttf
  • svg
  • css
  • zip
  • tgz
  • gz
  • rar
  • bz2
  • pdf
  • txt
  • tar
  • wav
  • bmp
  • rtf
  • js
  • flv
  • swf
  • html
  • htm

Bijvoorbeeld http://example.com/wp-content/mytheme/logo.png wordt uitgeserveerd, de extensie png staat immers op de lijst met toegestane statische content.

Bij alle andere bestanden, zal het CDN onderstaande foutmelding teruggeven:

1

2

Error 404 Only static content is served from CDN

Only static content is served from CDN

SSL en CDN

Het gebruik van SSL kan niet gecombineerd worden met ons CDN. Bij Savvii gebruiken we de SPDY techniek, waardoor het CDN bij SSL overbodig is geworden. De browser gaat namelijk alle statische assets als een stream binnenhalen, daarmee is het voordeel van een tweede hostname niet langer van toepassing. Meer informatie over SPDY en andere optimalisatie technieken vind je terug in deze blogpost.