1. Log in op phpMyAdmin.
  2. Selecteer de database van je WordPress site in de linker kolom.
  3. Klik op de tab Export.

Zie je meer opties dan hieronder beschreven? Laat deze dan op de standaard instelling staan zoals phpMyAdmin deze invult.

4. Bij Export methode selecteer Uitgebreid.
  5. Bij Tabel(len) klik op Selecteer alles.
  6. Bij Uitvoer selecteer Opslaan als bestand en gebruik de volgende instellingen:
    - Karakter set van het bestand: utf-8
    - Compressie: ge-gzipt
  7. Bij Opmaak selecteer de optie SQL.
  8. Bij Object-aanmaakopties*:
    - Vink uit Create database / USE statement toevoegen
    - Vink aan DROP TABLE / VIEW / PROCEDURE / FUNCTION / EVENT statement toevoegen
    - Vink aan CREATE TABLE statement toevoegen
    - Vink aan CREATE VIEW statement toevoegen
    - Vink aan CREATE PROCEDURE / FUNCTION / EVENT statement toevoegen
    - Vink aan CREATE TRIGGER statement toevoegen
    - Vink aan CREATE TABLE opties, inclusief IF NOT EXISTS, en AUTO_INCREMENT
    - Vink aan Voeg aanhalingstekens toe aan tabel- en kolomnamen

* Overige settings kunnen gewoon op default waardes blijven staan.

9. Bij Data-aanmaakopties:
    Kies bij 'Syntax om te gebruiken bij het toevoegen van gegevens' de optie:
    beide van bovenstaande
    Voorbeeld: INSERT INTO tbl_naam (kol_A,kol_B) VALUES (1,2,3), (4,5,6), (7,8,9)
  10. Klik op Start.