De opties home en siteurl kunnen eenvoudig via WordPress zelf of de database gewijzigd worden. Bekijk de video of volg onderstaande stappen.

• In WP-admin

1. Log als administrator in op je WP-admin
  2. Klik in het linkermenu op 'Settings'
  3. Pas evt. de waarde aan van WordPress-adres (URL), deze optie heet home in de database
  4. Pas evt. de waarde aan van Siteadres (URL), deze optie heet siteurl in de database
  5. Klik op 'Wijzigingen opslaan'

• In de database (via phpMyAdmin)
  1. Log in op de PHPMyAdmin.
  2. Selecteer je database in de linker kolom.
  3. Selecteer de tabel wp_options.
  4. Klik bovenin op Search.

5. Vul achter option_name in het tekstveld home of siteurl in en klik onderin op Go.

6. Klik op edit bij het gevonden resultaat.

7. Pas de waarde bij option_value aan naar de gewenste waarde.
  8. Klik onderin op Go.