<-- vorige stap


Om de verhuizing van je site naar Savvii af te ronden moet je aanpassingen doen in de DNS gegevens van je domeinnaam.


Wat is DNS?

DNS staat voor domain name system. DNS houdt bij welk apparaat (in dit geval webservers) bij welke domeinnamen hoort. Als je je site naar Savvii wil verhuizen moet je het internet laten weten dat vanaf nu de webserver van Savvii bij jouw domeinnaam hoort.Waar pas ik DNS aan?

Om gegevens aan te passen moet je inloggen in het control panel van het bedrijf waar je je domeinnaam geregistreerd hebt en navigeren naar de DNS instellingen van je domein. Hoe dit exact werkt verschilt per provider. Onderaan dit artikel vind je verwijzingen naar de handleidingen van de grootste Nederlandse domeinnaam aanbieders.


Wat moet ik aanpassen?

Elk DNS record heeft een aantal eigenschappen, namelijk: subdomein, type, doel en TTL (TTL is niet altijd aan te passen en laten we daarom buiten beschouwing).


Om te verhuizen naar Savvii zijn je A en AAAA records van de gewenste (sub)domeinen relevant. Je hoeft alleen maar DNS records aan te passen, het aanpassen van nameservers is niet nodig.


Stap 1: Het doel aanpassen van je A records

Het doel van je A records bepaalt op welke server bezoekers van je domein uitkomen. We willen deze doelserver aanpassen van je oude host naar Savvii. 


Wil je je bezoekers op je domeinnaam.tld bij Savvii laten uitkomen dan moet je het doel aanpassen van je A records van het gewenste (sub)domein.


- Primair domein: wijzig het record (type A) met als nieuwe waarde het IP adres wat te vinden is op https://admin.savvii.nl: klik achter je site op beheren en ga naar de tab DNS.

- Subdomeinen (www, blog, etc): wijzig het record (type A) met als waarde het IP adres wat te vinden is op https://admin.savvii.nl.

 

In het volgende plaatje van zomaar een provider zie je met groen gemarkeerd welke velden er aangepast moeten worden en waar je het IP adres van je site bij Savvii moet invullen.

 


Stap 2: Eventuele AAAA records verwijderen

AAAA records zijn vergelijkbaar met A records maar dan in IPv6 formaat. Savvii maakt geen gebruik van IPv6, daarom is het noodzakelijk deze records te verwijderen voor de (sub)domeinen waar je zojuist de A records van hebt aangepast.


Stap 3: Wachten

Het kan even duren voordat een wijziging van DNS records verwerkt is op het internet. Reken op enkele uren tot max. 1 dag.


Stap 4: Verwijder de speciale regel voor dit domein uit je hosts file

Verwijder als laatste stap de regel die in je Stap 2 van het verhuisproces hebt aangemaakt in jouw hosts file weer. Deze is niet meer nodig omdat de DNS instellingen aangepast en verwerkt zijn.


Gefeliciteerd! Je site is nu helemaal verhuisd naar Savvii.


Bijlage: Lijst met links naar DNS handleidingen van diverse aanbieders