<-- vorige stapvolgende stap -->

Als je bestaande site naar Savvii is verhuisd, is het goed om je site eerst grondig te testen voordat je de DNS gegevens gaat omzetten. Testen kun je het beste doen door de host file op je Windows of Mac computer aan te passen. Zo kun je doen alsof je DNS al omgezet is naar Savvii. Bekijk de video of volg onderstaande stappen.

Een DNS is een referentie naar een server (IP adres), dus ergens staat geregistreerd dat bijvoorbeeld jouwdomein.tld op server 'x' staat.

Door regels aan te passen in je hosts file, zorg je er eigenlijk voor dat je het het mechanisme waarmee opgezocht wordt dat jouwsite.nl op server 'x' staat overschrijft.

Je zorgt dus met de hosts file dat jouw computer denkt dat jouwdomein.tld op server y staat in plaats van server x.

Als je na het aanpassen van je hosts file dus in je browser naar jouwdomein.tld gaat, of een van de andere domeinen die in je hosts file staan naar onze server, dan zal je browser de inhoud van onze server afhalen. In je browser komt het live domein te staan, maar in feite ben je rond aan het browsen op de nieuwe server bij ons.

1. Zoek in de Savvii control panel het IP adres op wat bij je nieuwe site hoort.

2. voor Windows:

a. Ga naar de map 'C:\Windows\System32\drivers\etc' en open het bestand 'hosts' met kladblok (kladblok als administrator openen).

b. Voeg de volgende regel toe: <Savvii-Site IP-adres> <jouwdomein.tld> <www.jouwdomein.tld>

Bijvoorbeeld: 23.21.138.148 savvii.nl www.savvii.nl

Je vindt het IP-adres van jouw site bij Savvii op admin.savvii.nl (klik op "beheren" en kijk vervolgens onder het tabblad "DNS").

c. Sla het bestand op.

Voor een uitgebreide uitleg met screenshots, kun je hier meer lezen.

2. voor Mac:

Het aanpassen van de hosts op een Mac gaat via de commandline. Lees deze tutorial voor meer informatie.

3. Ga in je browser naar jouwdomein.tld. Deze verwijst nu voor jouw computer naar de server van Savvii.

4. Test je site. Let daarbij heel specifiek op alle conversiepunten in je site (nieuwsbrief inschrijvingen, aankopen van producten, inschrijven voor workshops, enz.) en speciale scripts als A/B tests, analytics, affiliate scripts, gewenste redirects, enz. Gebruik een tool als ScreamingFrog om je site door te lopen op 404 errors of vreemde redirects.

Ga verder naar de volgende stap:

Stap 3: Je site configureren bij Savvii.

Extra aandachtspunt:

-Vanaf het moment dat je een export van je site hebt gemaakt (bestanden en database) loopt deze niet meer synchroon met de site bij je oude host. Voorraadstanden van producten, nieuwe posts, enz. zijn uiteraard niet automatisch terug te vinden in je site bij Savvii. Probeer daarom geen nieuwe content meer toe te voegen tijdens het verhuisproces en probeer de tijd tussen de export van je site en het omzetten van je DNS naar Savvii zo kort mogelijk te houden.