Wanneer de plugin "WP Smush.it" geïnstalleerd is kan het voorkomen dat het uploaden van plaatjes naar de media library erg lang duurt. Hieronder staat een korte uitleg van de oorzaak en twee mogelijke optimalisaties.

Wanneer de Smush.it plugin geïnstalleerd wordt staan de default settings van de plugin zo ingesteld dat Smush.it standaard draait bij het uploaden van nieuwe plaatjes naar de media-library. Wanneer je een nieuw plaatje naar de media library upload wordt deze dus eerst naar Smush.it (Yahoo) gestuurd om het daar te laten resizen, en hierna wordt het pas daadwerkelijk naar de media library ge-upload.

Het kan voorkomen dat de Smush.it API (Yahoo) tijdelijk niet beschikbaar is of te druk is waardoor de API pas laat antwoord geeft, al deze "wachttijd" staat het uploaden in de media library te wachten en lijkt dit dus heel lang te duren. Wanneer uiteindelijk het antwoord wordt ontvangen dat de API te druk is wordt het plaatje alsnog (niet geoptimaliseerd) naar de media library geupload. Standaard wordt er 60 seconden op het antwoord van de API gewacht.

Er zijn een aantal oplossingen:

1. Je kunt de instellingen van Smush.it aanpassen een kortere time-out naar de API te gebruiken.

zie: wp-admin -> instellingen -> media

2. Je kunt Smush.it zo instellen dat de plaatjes niet automatisch bij het uploaden naar de media library optimaliseert, maar dit bijv. 1x per dag, week, etc. handmatig doen.
zie ook: wp-admin -> instellingen -> media