Soms kan het nodig zijn alle plugins uit te schakelen bij problemen met de website of het benaderen van de wp-admin. Er zijn twee vrij eenvoudige manieren om dit doen:

Maak gebruik van phpMyAdmin voor het deactiveren van alle plugins:

1. Login op phpMyAdmin
  2. Selecteer de database
  3. Zoek in de tabel "wp_options" onder de kolom "option_name" het veld "active_plugins"
  4. Verander hierin de "option_value" naar: a:0:{}

Of maak gebruik van SFTP:

1. Log in via SFTP en ga naar de map wordpress/wp-content/
  2. Hernoem de map "plugins" naar "plugins.hold"
  3. Log nu in op de wp-admin van je site
  4. Als je ingelogd bent hernoem dan de map weer terug naar "plugins"