Mailings of mail als cruciaal onderdeel van je site

Savvii biedt standaard mailing functionaliteit. Wij hanteren limieten voor uitgaande e-mail om onze server en jouw domeinnaam te beschermen tegen het versturen van spam. Wij hanteren hiervoor de volgende limieten:

SMTP connecties per minuut: 5

SMTP connecties per uur: 30

Wanneer e-mail afhandeling cruciaal is voor jou of je site adviseren we sterk om een afzonderlijke SMTP-dienst te gebruiken (zie hieronder). Deze diensten zijn gespecialiseerd in het behalen van een hoge mail-delivery grade en bieden tevens extra features zoals statistieken van hoe vaak een mail daadwerkelijk gelezen is of welke artikelen uit een nieuwsbrief jou klanten het meest bekeken hebben. Over nieuwsbrieven gesproken; deze accepteren wij niet via onze servers. Hiervoor raden we dus echt de eerder genoemde SMTP diensten aan.

Ga jij met je site over de limieten heen dan wordt je mail in een wachtrij geplaatst op de server. Deze zal regelmatig proberen de mail nogmaals te sturen. Als je vermoed dat je site tegen deze limieten aan loopt dan kan je contact opnemen met de servicedesk om mee te kijken.

SMTP Diensten

Elke dienst heeft zijn eigen specialiteiten. Kies vooral op basis van je type website. De meeste van deze diensten bieden gratis (trial) accounts aan.

- https://sendgrid.com/

- https://www.sendinblue.com/

- https://www.mandrill.com/

- https://sendpulse.com/

PHP-Mail

Voor het versturen van mail vanaf je website welke je bij Savvii host wordt door WordPress standaard gebruik gemaakt van de PHP-mail functie. Middels deze PHP functie verstuurt de Savvii server alle uitgaande mail vanaf je website (bijv. vanaf een contactformulier) via een extern SpamFilter naar buiten. Hierdoor ben je er zeker van dat geen ongewenste SPAM vanaf jou site naar buiten kan gaan door bijv. een security-leak in een van je plugins of geinstalleerde thema.

Voor het kunnen versturen van e-mail via dit Spamfilter vindt er authenticatie plaats welke op server/site niveau geregeld is. Onze PHP configuratie is zo ingesteld dat deze zelf de juiste gebruikersnaam mee stuurt voor het aanmelden bij het Spamfilter.

Het is dus belangrijk bij gebruik van de PHP-mail functie niet hard het <MAIL FROM:> veld in de mail-header te overschrijven*. Hiermee overschrijf je de PHP configuratie waarmee je site zich aanmeldt bij het Spamfilter en kan er dus geen mail verstuurd worden.

Wanneer je toch het afzender veld van de te versturen e-mail wilt veranderen dien je het <ENVELOPE-FROM:> veld aan te passen.

* een aantal plugins (zoals Mailpoet, of Quform) bieden de mogelijkheid: "Email retour adres bij ongeldige e-mail" of "E-mailadres voor onbestelbare e-mail" in te stellen. Laat deze velden dus leeg. Hierbij overschrijven de plugins de <MAIL FROM> header en is de kans groot dat je mail niet goed verstuurd wordt. Tevens is dit nadelig voor de SPAM score welke je mail mee zal krijgen.

SPF

Onze servers gebruiken een gecentraliseerde uitgaande mailserver met spamfiltering. Om mails over deze systemen te sturen melsen de servers waar jouw site(s) op staan zich aan bij de uitgaande mailserver. De mails van jouw site worden gestuurd onder de naam sites.savviihq.com. Dit domein heeft een SPF record waardoor het versturen over onze eigen uitgaande mailserver geen probleem is. Echter kan dit voor sommige systemen die mails doorsturen voor problemen zorgen als de doorsturende mailserver dit domein probeert te handhaven.