Helaas is het vanuit veiligheidsoverwegingen niet mogelijk om gebruik te maken van het exec() commando. Helaas krijg je hier zo veel toegang mee dat wij niet meer garant kunnen staan voor een stabiele veilige en snelle server omgeving.

Bovendien krijg je met exec() mogelijkheden om de kwaliteit van onze services te beinvloeden voor andere klanten, en dat kunnen we natuurlijk niet laten gebeuren.

Echter zijn er voor de meeste gebruiken van exec() goede alternatieven te vinden. Schiet een ticket in met je specifieke vraag / reden waarom je dit commando zou willen gebruiken, en wij helpen je verder.

(Ewww) Image Optimizer

Een veel voorkomende vraag is of exec gebruikt kan worden in verband met een image optimizer.

In dit geval raden we een cloud plugin aan, deze maken dan ook geen gebruik van de resources op de server, waardoor het verwerken van de plaatjes de rest van de site niet in de weg kan staan.

Er hier enkele van op de markt, zoals smushit en ewww.

Smushit is gratis, maar hierdoor is de server waar de optimalisatie gebeurt ook trager, omdat deze service erg veel word gebruikt. Ook ondersteunt smushit geen sites met SSL (https).

Ewww Image Optimizer Cloud kost een klein bedrag (vanaf 1 dollar per maand ten tijde van dit schrijven), en zijn geen bekende problemen mee bij ons. Wij raden deze dan ook aan voor gebruik.