Een sessie is een manier waarop jouw site de bezoekers uit elkaar houdt. Meestal worden sessies gebruikt omdat de bezoekers allemaal unieke content moeten zien (bijvoorbeeld een winkelmandje is specifiek voor één bezoeker).

Dat laatste is ook de reden waarom de Savvii Varnish cache niet werkt als jouw site sessies gebruikt.

Wil je weten of jouw site sessies gebruikt?

- Start dan developer tools in Chrome.

- Navigeer in de tools naar de network tab.

- Doe een reload van jouw pagina.

- Kijk op het 1e request (de html van jouw pagina) en navigeer naar 'cookies'

- Kijk of er een cookie is met de naam PHPSESSID of vergelijkbaar (iets met sessie of ID in de naam).

- Zo ja, dan zal Varnish niet werken.

Wil je weten welke plugin deze sessie zet? Dan zit er helaas niks anders op dan één voor één je plugins uit te zetten, cookies weg te gooien en bovenstaande controle uit te voeren. Dit doe je totdat je zier dat er geen sessie cookie meer gezet wordt.