Het is mogelijk om je eigen error documenten aan te maken op de server zodat jouw bezoekers de specifieke meldingen zien die jij wilt tonen.

Welke errors kan ik afvangen?

De volgende errors kun je afvangen met een document:

• 400
  • 401
  • 403
  • 404
  • 429
  • 4xx -> Zie "Hoe werken generieke error documenten"
  • 500
  • 502
  • 503
  • 504
  • 5xx -> Zie "Hoe werken generieke error documenten"

Welke naam moet het bestand hebben?
De bestanden die je online zet moeten in HTML formaat worden aangeboden en het errornummer als naam hebben, bijvoorbeeld:

500.html

Wat moet er in het bestand staan?

De inhoud van het bestand wordt geladen als HTML, je kunt ervoor kiezen om enkel tekst te plaatsen. Je mag deze tekst ook opmaken als een volledige pagina en je mag gebruik maken van CSS. Het gebruik van PHP hierin is niet mogelijk. Het gebruik van externe bronnen wordt ten zeerste afgeraden. Maak je gebruik van plaatjes? Zorg er dan voor dat deze encoded in het document staan en probeer deze niet extern aan te leveren.

Waar moet ik de bestanden plaatsen?

De bestanden moeten in de sFTP root worden geplaatst, in de map 'error_pages', bijvoorbeeld:

/error_pages/500.html

Als je voor een multisite of bilingual site een pagina maakt kun je deze in de subdirectory plaatsen met daarin de site naam, bijvoorbeeld:

/error_pages/domeinnaam.nl/500.html

Hoe werken generieke error documenten?

Wanneer je enkel een algemene foutmelding wilt tonen voor alle fouten is het mogelijk om daar respectievelijk voor de 4xx range fouten en 5xx range fouten een bestand voor te maken. Tenzij er een specifieker error document bestaat worden deze dan gebruikt. Deze error documenten kun je op dezelfde manier plaatsen, bijvoorbeeld:

/error_pages/4xx.html
/error_pages/404.html

In dit geval wordt dan altijd de 4xx.html gebruikt bij alle 4xx range fouten, behalve wanneer er een 404 fout is, dan wordt 404.html gebruikt.

Heb je na het lezen van dit document nog vragen over het gebruik van deze custom error documenten? Neem dan contact op met onze support afdeling.