Je site bij Savvii hosten heeft veel voordelen. Een van die voordelen is dat wij voor jou de plugin en core updates uit handen kunnen nemen.

Dit verzekert dat je website altijd voorzien is van de nieuwste plugin- en core-versies met alle positieve gevolgen van dien.

Automatische updates in-/uitschakelen

Wil je gebruik maken van deze service? Log dan in op je Savvii Control Panel. Vervolgens klik je bij de site(s) waarvoor je het wilt instellen op de knop Beheren.

Hier kom je op het overzicht voor je site. Scroll wat omlaag tot je de 2 opties ziet, genaamd Sta core updates toe en Sta plugin updates toe. Hier kun je aanvinken wat je graag wilt.

Afbeelding: In dit voorbeeld zijn core updates uitgeschakeld maar worden de plugins wel automatisch ge-update.

Werkwijze automatische plugin updates
Hier bij Savvii lopen wij elke werkdag iedere website waarvoor het is aangevinkt na op beschikbare updates. Dit gebeurt volledig automatisch en na afloop ontvangen wij een lijst van sites met de beschikbare updates per site.

Het updaten van de sites zelf verloopt, iedere werkdag, aan onze kant handmatig. Dit is zodat wij per website kunnen controleren of de update geen fatale consequenties heeft voor de functionaliteit. Dit doen we door de homepage visueel te controleren. Je kunt verwachten dat je website tussen 9.00-12.00 uur weer up to date is.

Wat als het updaten fout gaat?

Een plugin update kan bijna nooit kwaad, maar indien er toch iets misgaat zijn we er direct bij en zullen we de WordPress-installatie herstellen. Hierbij komen onze dagelijkse back-ups van pas: we zetten de meest recente backup die we van je site hebben weer terug om de update ongedaan te maken. Uiteraard ontvang je hier dan ook bericht van.

Updaten jullie echt alles?

Uiteraard proberen we iedere plugin waarvoor een update beschikbaar is ook echt updaten. Helaas is dit niet altijd mogelijk; dit heeft verschillende oorzaken:

• Authenticatie problemen: Envato Market of andere marketplaces leveren vaak authenticatie problemen op, m.a.w. krijgen wij geen toestemming om de update uit te voeren. Zorg er in dit geval voor dat alle benodigde API keys zijn ingevuld.
  • PHP fouten in jouw site: Er kunnen ook andere redenen zijn dat een update niet kan worden uitgevoerd. Het kan namelijk ook zijn dat er een fout dieper op applicatieniveau ligt. Dit vereist aandacht van de developer van je website. Wij kunnen hierin in overleg hier ook helpende hand uitreiken.
  • Time Outs: In enkele gevallen is een plugin te groot om via ons script geupdate te worden en er een timeout plaatsvindt. Grote plugins als WPML en WooCommerce zijn hierin soms een risicofactor.
  • Speciale mappenstructuur: Als de map /wp-content een andere naam heeft of zich in een subdirectory bevindt, kunnen we geen plugin updates uitvoeren.

Soms kunnen we niets updaten simpelweg doordat je WordPress-core versie te oud is voor ons updatescript. Zorg dus dat deze altijd up-to-date is.
Samengevat kunnen er meerdere redenen zijn dat updates niet uitgevoerd kunnen worden. Hier versturen we uiteraard wel regelmatig updates over naar getroffen klanten.

De volgende plugins kunnen wij helaas niet updaten:

• yikes-inc-easy-mailchimp-extender
  • advanced-custom-fields-pro
  • js_composer (Visual Composer)
  • uncode-js_composer
  • js_composer_theme
  • wp-migrate-db-pro
  • wp-migrate-db-pro-media-files

Werkwijze automatische core updates
Het updaten van je WordPress core is erg belangrijk. Onder meer worden beveiligingslekken gedicht of functionaliteiten geupdate. Het is belangrijk om altijd de laatste stabiele versie te gebruiken. Wij controleren zelf echter wel altijd eerst of een update verstandig is. Direct na het uitkomen van een update kan het voorkomen dat deze niet optimaal functioneert. In dat geval wachten wij even af met het updaten van de core tot we de laatste versie als stabiel genoeg achten.

Om deze reden vinden core updates minder regelmatig plaats. Daarom is het advies ook om zelf je core handmatig te updaten voordat je je site naar Savvii verhuist, of voor je besluit de core updates aan te zetten.

Tips

Samengevat enkele aanbevelingen voor het optimaal verlopen van automatische updates:

• Update zelf je core & plugins handmatig voordat je het door ons laat doen
  • Houd zelf dagelijks je website in de gaten om samen met ons te controleren dat niets fout gaat na een update
  • Vul indien nodig de credentials (bijv. API keys) voor versleutelde plugins van alternatieve bronnen in
  • Zorg ervoor dat je website geen php errors genereert, dit kun je in je error log controleren
  • Check of je van ons bericht hebt van een mislukte update en volg de daarin aanbevolen stappen op
  • Zorg ervoor dat je applicatie compatibel blijft met de laatste versies van WP en plugins. Dit is een verantwoordelijkheid van de developer van je website.