Op het moment dat je website naar behoren verhuisd is wil je natuurlijk eerst zien wat de wijzigingen zijn op de nieuwe locatie. Je kunt dat ook doen voordat de DNS is omgezet met behulp van de website webpagetest.org.

Je kunt namelijk met deze site dezelfde wijziging doen als met je eigen hosts file; de live site testen op een ander IP.

Voordat je een test start kun je onder het tabje [Script] van de instellingen de volgende code invoeren (maak van xxx.xxx.xxx.xxx het IP van onze server):

setDnsName jouw-website.com xxx.xxx.xxx.xxx

overrideHost xxx.xxx.xxx.xxx jouw-website.com

setDnsName www.jouw-website.com xxx.xxx.xxx.xxx

overrideHost xxx.xxx.xxx.xxx www.jouw-website.com

navigate http://www.jouw-website.com/

Hiermee geef je aan dat de test op het IP van onze server moet worden gedaan, ongeacht waar de DNS daadwerkelijk heen verwijst.