Stappenplan voor een trial server

Gewijzigd op Thu, 03 Feb 2022 om 06:57 PM

Een kopie van je website op de trial server zetten is makkelijk en gratis. Dit doe je met de Savvii WP Migrate plugin. Het plaatsen van een kopie op de trial server heeft GEEN effect op de live website. Deze blijft actief op je huidige host.
De migratie draait op de achtergrond, en duurt – afhankelijk van de grootte van de site – een kwartier tot enkele uren. Geen tijd om zelf de migratie uit te voeren? Wij kunnen dit ook – tegen betaling – voor je doen. Neem contact op met support voor meer informatie. Doe je zelf de migratie? Dan raden we je aan eerst de handleiding even door te lezen voor je begint.
Het verhuizen van je site bestaat uit een aantal stappen. Er moeten een aantal dingen gebeuren voor je kunt beginnen met de migratie:
  • Je hebt of een nieuw hostingpakket/trial, of ruimte in een bestaand pakket bij Savvii nodig. Nog geen hostingpakket? Kijk hier welk pakket het best bij je past, of neem contact met ons op.

• Je weet de sFTP-hostnaam, sFTP-gebruiker en het sFTP-wachtwoord van je nieuwe site. Deze gegevens vind je in de mail die is gestuurd bij de uitrol van je pakket, of via admin.savvii.com.

• Je hebt de Savvii WP Migrate plugin geïnstalleerd op de site die je wil gaan verhuizen. Dit kan via de plugin-store binnen WordPress, of je downloadt de plugin hier om deze via (s)FTP in de map /wp-content/plugins/ te zetten.

• Op de site die je wil verhuizen heb je alle thema’s en plugins – voor zover mogelijk – bijgewerkt naar de laatste versie, en heb je de plugin Wordfence uitgeschakeld. Zo voorkom je problemen tijdens de migratie.

Stap 1 - Kopiëren
Na installatie van de plugin vind je deze in de linkerbalk in de beheeromgeving van je WordPress-site. Als je hier de volgende zaken invult, kun je gaan migreren:
  • Een e-mailadres.

Hier ontvang je een email als de migratie start en als deze is afgerond.

• De server URL.

Dit is hetzelfde als je hostnaam maar met https:// ervoor. Te vinden in admin.savvii.com of de mail die je hebt gekregen nadat de server is uitgerold.

• De hostnaam van je site bij Savvii.

Dit is de server URL die je kunt terugvinden via admin.savvii.com of in de mail die je kreeg toen de site werd uitgerold.

• De sFTP-gebruikersnaam van het pakket bij Savvii.

Te vinden in admin.savvii.com of de mail die je hebt gekregen nadat de server is uitgerold.

• Het sFTP-wachtwoord.

Deze kan je resetten in admin.savvii.com of staat in de mail die je hebt gekregen nadat de server is uitgerold.

Als je de voorwaarden accepteert en op ‘Migrate’ klikt, start de migratie vanzelf. Op het volgende scherm kun je de voortgang in de gaten houden, maar je hoeft dit niet open te laten staan. Je krijgt vanzelf een mail als de migratie afgerond is!

Stap 2 – Testen
Nu je site op een nieuwe server staat kunnen we de performance testen. Je kunt zelf testen middels enkele tools Webpagetest.org, GTMetrix, Google Pagespeed Insight of Pingdom.
Neem contact op met accountmanager om de website, gratis, door ons te laten analyseren.

Stap 3 – Optimalisatie
Naar aanleiding van de resultaten uit stap 2 zullen wij waar mogelijk enkele optimalisaties aanraden. Een standaard configuratie voor een VPS server is bijvoorbeeld het instellen van Memcache middels W3TC of Memcache Redux.
https://support.savvii.nl/a/solutions/articles/75000014040-memcached-instellen-op-je-vps

Andere optimalisaties zijn afhankelijk van de website en de wensen van de klant. Tijdens het trial proces zal een accountmanager je begeleiden met het testen en optimaliseren.

Stap 4 – Pakket Keuze
Als de performance en services naar wens is kun je met je accountmanager in gesprek over het juiste pakket voor jouw website(s).

Heb je vragen over dit support artikel of lukt het niet de website te migreren naar de trial server?
Neem contact met ons op via support@savvii.nl, dan helpen we je graag verder.