Hoe kan ik HTTPS forceren?

Gewijzigd op Thu, 03 Feb 2022 om 07:01 PM

Als je site bereikbaar is, raden wij aan al het verkeer via HTTPS te laten verlopen. Ook verkeer dat via HTTP binnenkomt. Dit heet HTTPS forceren. Iedereen gaat dan via de versleutelde HTTPS-verbinding naar je site.

Je kunt HTTPS forceren via admin.savvii.com.

• Klik op het domein dat je wilt aanpassen.
  • Ga vervolgens naar het tabblad 'Overview'.

Hier zie je een overzicht van alle domeinen die aan je site gekoppeld zijn. Je kunt alleen HTTPS forceren van aliassen. Klik achter het betreffende domein op de drie puntjes en vervolgens op 'SSL forceren Aan' om dit in te schakelen en op 'SSL forceren Uit' om dit uit te schakelen. Het duurt ongeveer 10 minuten om deze wijziging op de server te verwerken.

Bij het het forceren wordt gecontroleerd of HTTPS voor je site beschikbaar is. Als dat niet zo is, zal de knop niet werken en krijg je een melding dat je het niet kunt aanpassen. De controle wordt gedaan door te kijken of het verkeer bij ons op de server uitkomt. Je kunt dus alleen HTTPS forceren voor domeinen die via de DNS naar ons verwijzen. Wil je al eerder HTTPS forceren? Maak dan een ticket aan