Home- en Site-URL aanpassen

Gewijzigd op Do, 3 Feb, 2022 om 7:06 PM

De home- en site-URL zijn settings in WordPress. De home-URL geeft aan welke URL de homepagina moet krijgen. De site-URL is de setting voor de root-map van de WordPress-bestanden. In een standaard WordPress-installatie zijn deze twee settings hetzelfde. Als je gebruik wil maken van de managed hosting service van Savvii – zoals de automatische backups of updates – is de standaard installatie van WordPress benodigd.
Het aanpassen van de beide settings kan op drie manieren: via de WP-admin, met WP-CLI via SSH (op VPS) of via de database. De laatste optie geldt in principe alleen als je de WP-admin niet meer kunt bereiken.

1. Via WP-admin
  • Log in als administrator.
  • Klik op ‘Settings’ -> ‘General’ in het linkermenu.
  • Pas de waarde van de velden WordPress adres (URL) en het Site Adres (URL) aan naar de gewenste waardes.
  • Sla de wijzigingen op.

2. Via WP-CLI (dit werkt enkel op een VPS als de SSH-functie aan staat)
  • Zorg dat de commando’s die volgen uitvoert in de /wordpress/current/-map, zoals altijd bij WP-CLI
  • Voer de volgende commando’s uit:
wp option update home 'http://example.com'
wp option update siteurl 'http://example.com'
Text

3. Rechtstreeks in de database
  • Log in op de phpMyAdmin
  • Selecteer in de linker kolom de database.
  • Selecteer de tabel wp_options.
  • Klik bovenin op Search.

• Vul achter option_name in het tekstveld home in en klik onderin op Go.
  • Klik op edit bij het gevonden resultaat

• Pas de waarde bij option_value aan naar de gewenste waarde.
  • Klik onderin op Go.
  • Voer bovenstaande stappen nogmaals uit, maar zoek dan op siteurl.