Je kan je backups (ook wel snapshots genoemd) beheren via admin.savvii.nl

Enkele belangrijke (technische) zaken betreffende je backups:

• Backups worden twee weken bewaard en zijn dus ook 'maar' twee weken terug te zetten. Ook handmatig gemaakte backups.
  • Backups kan je momenteel alleen terug zetten op de live server. Ze zijn nog niet te downloaden via het beheerpaneel.
  • Backups worden op de server gemaakt en versleuteld met een sterke encryptie. De backup wordt daarna off-site opgeslagen. Backups verlaten ons platform dus nooit zonder encryptie.
  • Neem contact op met support om de mogelijkheden voor het downloaden van je backup te bespreken.

Snelgids:

1. Backups beheren
  2. Backup maken
  3. Backup volledig terugzetten
  4. Backup gedeeltelijk terugzetten

Backup beheren

Nadat je bent ingelogd op admin.savvii.nl klik je achter de site waarvan je een backup wil beheren op 'Beheren'.

Ga vervolgens naar het tabblad 'Backups'.

In dit scherm vind je informatie over je alle beschikbare backups van jouw site. Je ziet onder andere wanneer de backups zijn gemaakt, door wie deze backups zijn gemaakt en wat de status is van deze backups.

Backup maken

Klik op de 'Maak backup' knop.

Het systeem vraagt je vervolgens om een label op te geven voor de backup (bijvoorbeeld "voor de updates") voor latere referentie.

Bevestig het maken van een backup door op de 'Maak backup' knop van het venster te drukken.

Het systeem maakt de backup voor je aan die je op een later moment terug kan zetten.

Backup terugzetten

Wil je snel direct een volledige backup van je site terugzetten? Klik dan achter de betreffende backup op 'Terugzetten'.

Additionele informatie over de backup wordt vervolgens getoond.

Bevestig het terugzetten van de volledige backup door op 'Terugzetten' te klikken.

Het systeem gaat direct aan de slag om een volledige backup van alle bestanden en de database terug te zetten. Afhankelijk van de grootte van de backup duurt dit enkele seconden tot enkele uren. Bij grote sites adviseren wij daarom  gebruik te maken van 'Backup terugzetten (geavanceerd)'. Daarover hieronder meer.

Backup terugzetten (geavanceerd)

Je hoeft niet verplicht een hele backup van je site terug te zetten. Je kunt ook kiezen een deel van de backup te plaatsen.

Klik hiervoor op 'Backup terugzetten (geavanceerd)'.

Klik op 'Toon geavanceerde opties

In het volgende scherm kun je kiezen voor verschillende onderdelen om terug te zetten

• Code: alle bestanden van de WordPress core, de plugins en de thema's. In de mappen structuur is dit alles in /wordpress/current/ behalve de map /wordpress/current/wp-content/uploads/
  • Database: deze backup bevat de database van je site. Hierin zijn alle instellingen, pagina's, posts en wachtwoorden van je site opgeslagen.
  • Uploads map: alle bestanden in de uploads folder van WordPress. Dus alle bestanden in /wordpress/current/wp-content/uploads/. Dit zijn alle bestanden in de mediabibliotheek van WordPress. Dit kan bijvoorbeeld ook plaatjes en filmpjes bevatten. het kan daardoor langer duren voordat een backup van de uploads is geplaatst.

Selecteer de gewenste opties en klik vervolgens op 'Ga verder met het terugzetten'.

Hierna volgt een scherm waarin je een overzicht kunt zien van je aanvraag.

Druk vervolgens op 'Terugzetten' om de backup terug te plaatsen.

Hoe lang duurt het plaatsen van een backup?

Het plaatsen van de backup is geautomatiseerd en start direct. Een backup van een kleinere site is binnen een minuut teruggezet. Gaat het om een grotere site? Dan kan dit langer duren. Je krijgt een bericht per e-mail wanneer de backup is geplaatst. Je ziet de status ook in het backups scherm in admin.savvii.nl.

Kan ik ook een backup downloaden of een bestand uit een backup krijgen?

Dit is mogelijk maar dit kun je niet zelf doen via admin.savvii.nl of via sFTP. Hiervoor zul je een ticket moeten aanmaken. Afhankelijk van het type verzoek kan het voorkomen dat hiervoor extra kosten in rekening brengen.