Dit artikel omschrijft het beheerpaneel van Savvii op https://admin.savvii.nl. Dit is de pagina waar vandaan je al je diensten kan aanmaken, beheren en opzeggen. Aan de hand van afbeeldingen zullen we globaal laten zien wat je op welke pagina kan doen. Dit artikel gaat niet verder in op billing.savvii.nl.

Admin.savvii.nl

Als je ingelogd bent op het controlepaneel zie je de volgende pagina:

1. Pas de naam van je pakket aan (voor eigen administratie doeleinden).

2. Heb je een pakket met meerdere sites? Het (resterend) aantal sites in het pakket wordt dan gegeven.

3. Heb je een pakket met meerdere sites? Hiermee maak je een nieuwe site aan.

4. Beheer alle inhoud van deze site. Hierover verderop meer.

5. Beheer je site via de WordPress admin (wp-admin).

Site beheren

Zodra je op "Beheren" hebt geklikt op je controlepaneel kom je uit op de beheerpagina van de desbetreffende site.

Tabblad: Overzicht

1. De primaire domeinnaam. Deze naam is alleen ter herkenning van de site binnen onze systemen en hoeft niet per se een alias te zijn van de site. Aanpassen van deze naam kan alleen door ons gedaan worden.
  2. Dit is de Savvii URL, de naam die wij gebruiken om controles uit te voeren op je site en virusscans aan te vragen.
  3. Deze link brengt je naar het standaard inlogpaneel van je WordPress site.
  4. Hier kan je de PHP versie van je site kiezen: 5.6, 7.0, 7.1 of 7.2.
  5. Gebruik deze knop om de cache van de betreffende site te legen.
  6. Geef aan ons aan dat je wilt dat wij de core en plugins van je sites updaten wanneer hier updates voor uit komen. Hier zijn enkele voorwaarden aan verbonden.

7. Zie hierboven.

8. Waarschuwing: Deze actie valt niet te herstellen! We bieden je de mogelijkheid om de site volledig te verwijderen uit het pakket zodat je een nieuwe site kan opbouwen.

Tabblad: Domeinen

Hier kunnen aliassen toegevoegd worden aan je site. Een alias werkt alleen als de overeenkomende DNS naar de server toe wijst en vice versa.

1. Je kunt voor een alias HTTPS forceren. Bezoekers die de alias bezoeken over HTTP worden dan met een 301-redirect naar de HTTPS-variant verstuurd. Test eerst je site alvorens dit in te schakelen.
  2. Pas de alias of de redirect van de alias aan.
  3. Voeg een nieuwe alias of redirect toe.

Tabblad: DNS

Deze pagina geeft puur de informatie weer die je nodig hebt om de DNS records in te stellen.

Tabblad: Database

1. Dit is de link die je naar de inlogpagina brengt voor je phpMyAdmin omgeving. De inloggegevens vind je in het wp-config.php bestand van je site.

Tabblad: Gebruiker

Hier kan je alle instellingen vinden met betrekking tot de sFTP toegang tot je site.

1. Reset het wachtwoord van je sFTP gebruiker. Het nieuwe gegenereerde wachtwoord wordt eenmalig getoond.
  2. Voeg je huidige IP adres toe aan de whitelist van de sFTP gebruikers. Let op: dit blokkeert sFTP verbindingen vanaf alle andere, niet gewhiteliste, IP adressen!
  3. Voeg een ander IP adres toe aan de whitelist voor sFTP.

Tabblad: Backups

Dit tabblad laat je backups van je site maken en terugzetten.

We hebben voor het beheren (maken en terugzetten) van backups een aparte handleiding toegewijd: https://support.savvii.nl/solution/articles/11000012692-backups-bij-savvii/nl

Tabblad: Staging (beta)

In dit tabblad kun je een kopie van de site maken zodat je hierop kunt gaan ontwikkelen. De omgeving is dan beschikbaar voor twee weken.

Let wel op dat deze feature op dit moment in bèta is.

Wij blijven constant ontwikkelen aan onze diensten, er zullen regelmatig updates uit komen die misschien niet direct hier terug te vinden zijn. Als je nog aanvullende vragen hebt dan kan je altijd een ticket aanmaken.