Bij het instellen van een redirect in admin.savvii.nl wordt Request_URI meegenomen in de redirect. De request_uri is het gedeelte van de link (URL) achter de domeinnaam. Hiermee zorgen we ervoor dat de server de URI, die is ingevuld achter het domein dat moet redirecten, meeneemt naar de nieuwe link. Als voorbeeld:


Je redirect zo van hetredirectdomein.nl/dit/voorbeeld naar hetechtedomein.nl/dit/voorbeeld. Zonder de Request_URI zou hetredirectdomein.nl/dit/voorbeeld redirecten naar hetechtedomein.nl zonder iets erachter.


Bij het instellen van de redirect gebruiken we in het pad de volgende regel {request_uri}. Deze kun je verplaatsen naar elke gewenste plek in plaats van de laatste / (de request URI begint altijd met een /). Dus als je in bovenstaand voorbeeld wilt redirecten van hetredirectdomein.nl/dit/voorbeeld naar hetechtedomein.nl/nieuw/dit/voorbeeld dan gebruik je in pad /nieuw{request_uri}.  

 

Voorbeeld:

Als je hoofddomein.com en redirectdomein.nl hebt, en redirectdomein.nl wilt laten redirecten naar hoofddomein.com/nl kun je daar ook request uri bij gebruiken.


 

ztgokOSCWaX7OvlmrfCfjfCSgUCebVNz-Q.png


Op deze manier word een bezoeker van de link 'redirectdomein.nl/contact/' direct naar 'hoofddomein.com/nl/contact/' gestuurd.


Om rekening mee te houden:

- Als je niks invult in 'Redirect naar pad' dan word standaard de request uri meegegeven in de redirect.

- Als je niet wilt dat de request uri / het pad achter het domein word gebruikt kun je simpelweg alleen een / (schuine streep naar voren) invullen.

- De request uri begint altijd met een / (schuine streep naar voren), die kun je dus weglaten in het pad voor de request uri.