Multisite wordt ondersteund vanaf het VPS One pakket van Savvii. Hiervoor moet wel de multisite addon worden afgenomen. Neem hierover contact op met support.

Aan het einde van deze handleiding is het mogelijk extra sites, welke zijn aangemaakt in jouw multisite, te koppelen aan een ander domein. Hierdoor is het mogelijk extrasite.domein.nl of www.domein.nl/extrasite te bereiken via www.extrasite.nl.

Hoe je een multisite opzet kan je lezen op de volgende pagina:

Hoe maak ik een multisite met WordPress?

Tot WordPress 4.5:

Wij adviseren om te updaten naar een hogere versie van WordPress.

Vanaf WordPress 4.5:

Vanaf deze versie is domain-mapping ingebouwd, hierdoor hoef je geen gebruik meer te maken van een plug-in.

• Stap 1

Login in als Administrator,  en ga naar Sites -> All Sites. Je ziet hier het hoofdomein staan welke je hebt ingesteld bij het maken van een multisite. Voor het voorbeeld heb ik gekozen voor een multisite met subdomeinconfiguratie, je moet dan je Home en Site URL instellen zonder www.

• Stap 2

Klik op Add New en voer daar de volgende waardes in:

Site Address (URL): Het subdomein wat je wilt gebruiken voor je extra site. We gaan dit later aanpassen naar een ander domein zoals extrasite.nl.

Site Title: De naam waaraan je de extra site kunt herkennen.

Site Language: Taal welke voor de extra site gebruikt moet worden.

• Stap 3

Nadat je de nieuwe site hebt aangemaakt ga je naar Sites -> All Sites, en klik je op de nieuw aangemaakte website. Je ziet dan het onderstaande scherm.

Hier kan je de Site Address (URL) aanpassen naar het domein waar jij wilt dat deze extra site op te bereiken is. Voor het voorbeeld wijzig ik deze naar http://extrasite.nl/, het is ook mogelijk hier http://www.extrasite.nl/ in te voeren.

• Stap 4

Wanneer je de juiste domeinnamen hebt ingesteld moeten deze nog toegevoegd worden op admin.savvii.nl bij de domeinen(Handleiding)

Zoals te zien bij Stap 3 heb ik gekozen voor de domeinnaam http://extrasite.nl. Om te zorgen dat alle bezoekers de juiste pagina zien moeten de domeinen als volgt ingesteld staan:

Hier is http://www.extrasite.nl als redirect ingesteld naar http://extrasite.nl.