Even wat achtergrond

Om de stabiliteit, veiligheid en controlemogelijkheden te verbeteren hebben we besloten om onze shared servers te verhuizen naar servers in de EU. Onze huidige shared servers staan bij een infrastructuur-partij in Groot Brittannië en door de aanstaande Brexit vinden we het van belang al onze klantdata nog veiliger te stellen onder Europese wetgeving.

Wat gaat er gebeuren

We gaan alle data van onze shared servers migreren naar servers in de EU. We zorgen er voor dat alle data zoals databases, bestanden, SSL certificaten, configuraties, et cetera, over gezet worden naar de nieuwe servers. Dit alles zullen we uitvoeren tijdens onze gebruikelijke nachteijke uren waarin we onderhoud aan onze servers plegen. Om er voor te zorgen dat je websites na de migraties beschikbaar blijven, richten we een tijdelijke server in die al het verkeer naar je websites door stuurt naar de nieuwe servers. Deze tijdelijke server is, zoals de naam aangeeft, maar van korte duur. Daarom hebben we je hulp nodig voor de volgende stap.

Wat vraagt Savvii van jou?

We gaan je via de e-mail op de hoogte stellen van deze migraties en op welke van jouw sites dit van toepassing is. We zullen je minimaal drie keer mailen, een keer als een standaard aankondigingsmail en een keer een paar dagen voor de daadwerkelijke migratie plaatsvind. Na de migratie sturen we je een e-mail met het nieuwe IP adres van de server waar je website op is komen te staan. We willen je vragen om op dat moment de DNS van de betreffende domeinen om te zetten naar dit nieuwe IP adres. Je website blijft gewoon beschikbaar direct na de migratie omdat we het verkeer doorsturen naar de nieuwe locatie, maar dit zullen we maar 1 tot 2 maanden blijven doen.

Waarom verandert Savvii mijn DNS niet?

We zouden je hier graag bij assisteren, helaas is dit niet mogelijk. De DNS van je domeinnaam wordt beheerd bij de partij waar jij je nameservers af neemt. Dit is hoogstwaarschijnlijk de partij waar je je domeinnaam hebt geregistreerd. Om de DNS van je domein aan te passen moet je inloggen op het controlepaneel bij je domeinnaam registrant en daar de DNS aanpassen. Er zijn meer dan honderd verschillende soorten controlepanelen om DNS aan te passen en wij weten niet hoe deze werken, daarom kunnen wij je hierbij niet assisteren.