Hoe start ik nu met ElasticSearch?

Bestel een ElasticSearch pakket.

Je koppelt ElasticSearch aan je WordPress site met de ElasticPress plugin.  Wij vullen altijd de credentials die bij jouw ElasticSearch pakket horen alvast voor je in bij de eerste site.

De volgende stappen moet je zelf uitvoeren:

• Doe een eerste index door op de ‘index’ knop rechtsboven in de plugin te klikken.
  • Je configureert zelf hoe je ElasticSearch inzet op jouw website.
  • Test je configuratie door een zoekopdracht uit te voeren.

Ik heb een ElasticFive of ElasticTen pakket. Hoe activeer ik ElasticSearch voor meer sites?

• Installeer en activeer de ElasticPress plugin in de site(s) die je aan je ElasticSearch pakket wil koppelen.
  • Kopieer de credentials vanuit de ElasticPress plugin die wij al voor je hebben ingevuld naar de settings van de ElasticPress plugin in de andere sites.
  • Doe een eerste index door op de ‘index’ knop rechtsboven in de plugin te klikken.
  • Configureer de ElasticPress plugin voor je sites.
  • Test je configuratie door een zoekopdracht uit te voeren.

Help! Het werkt niet zoals ik verwacht.

• Bekijk de configuratie en settings pagina van de ElasticPress plugin. Staan er errors of rode bolletjes? Onderzoek deze eerst.
  • Bekijk je error-log via de Savvii plugin en los de errors op.
  • Installeer het debug bar ElasticPress panel (standaard debug bar plugin vereist) voor nog meer inzichten.
  • Neem contact op met Savvii support.

Hebben jullie nog tips voor mij?

De ElasticPress plugin kun je ook aansturen via WP-CLI. Lees hoe dat moet op de github pagina van ElasticPress.

Lees meer over hoe ElasticPress werkt met WP_Query

Met ElasticSearch ga je de search in zowel je front- als backend versnellen en beter maken! Ook voeg je nu autosuggestindexatie van documenten (bijvoorbeeld PDF’s), related content en faceted-search functionaliteit toe aan je website.