Een van de voordelen van het hosten van je site bij Savvii is dat we voor jou de WordPress-core en de plugins van je site up-to-date kunnen houden. Dit komt de veiligheid van je site ten goede.
Automatische updates inschakelen


Als je gebruik wil maken van de automatische updates, kun je dit aanzetten via admin.savvii.com. Achter de site waar je dit voor wil instellen, kies je voor Beheren. In het tabje Overzicht kun je vervolgens los van elkaar de core- en plugin-updates aanzetten met behulp van de knoppen die je hieronder ziet:


Auto update site NL

Werkwijze automatische updates


We controleren elke werkdag automatisch iedere site waar de knop hierboven omgezet is op beschikbare updates. Als we weten welke sites beschikbare updates hebben, voeren we de updates handmatig door. Zo kunnen we meteen controleren of de updates consequenties heeft voor de functionaliteit van je site. Dit doen we door de voorpagina van je site visueel te controleren.
Het updaten van plugins heeft zelden gevolgen voor de werking van je site. In het geval dat we wel zien dat er fouten voorkomen, zullen we de laatste backup terugzetten. Hier krijg je dan ook direct bericht over.  
Het updaten van de WordPress-core gebeurt niet zodra de update uitgebracht wordt. Hiermee wachten we enkele weken, zodat eventuele bugs uitgefilterd kunnen worden.  

Wordt echt alles geüpdatet?


We proberen zo veel mogelijk plugins te updaten. Echter zijn sommige plugins om verschillende redenen niet door ons te updaten:
  • Authenticatieproblemen: Sommige plugins vereisen een API-key of inlog voor het ophalen van bestanden om de update mogelijk te maken. Wij hebben vaak geen toegang tot deze credentials. 
  • PHP fouten in je site: Er kunnen ook andere redenen zijn dat een update niet kan worden uitgevoerd. Het kan namelijk ook zijn dat er een fout dieper op applicatieniveau ligt. Dit vereist aandacht van de developer van je website. We zullen het altijd aan je melden welke fout we specifiek tegenkomen. 
  • Time-outs: Enkele gevallen zorgen voor een time-out, bijvoorbeeld als een update te groot is. Grote plugins zoals WPML of WooCommerce zijn daarin soms een risico. 
  • Speciale mappenstructuur.  

Zie onderstaande lisjt van plugins die niet door ons geüpdatet kunnen worden. (Let op! deze lijst is niet per definitie volledig, het is mogelijk dat er nog meer plugins zijn die door bovengenoemde redenen niet door ons geüpdatet kunnen worden).

astra-addon
bb-theme-builder
eventON
Layerslider
admin-menu-editor-pro
advanced-custom-fields-pro
buddypress,cross-linker
ds-live-composer
fresh-framework
image-cleanup
js_composer
js_composer_theme
memberpress
woocommerce-remove-quantity-fields
uncode-js_composer
wordfence
wp-migrate-db-pro
wp-migrate-db-pro-media-files
genesis-featured-content-widget
yikes-inc-easy-mailchimp-extender
force-https-littlebizzy
mpc-massive
LayerSlider
revslider
Ultimate_VC_Addons
bb-ultimate-addon