Elke site bij Savvii heeft standaard mailfunctionaliteit. In dit artikel geven we een overzicht van de belangrijkste dingen die je moet weten als je wil mailen vanuit je site.

Limieten
We hanteren limieten voor uitgaande email om onze server en je website te beschermen tegen het sturen van spam. Dat betekent dat we de volgende restricties hebben geïmplementeerd:

Maximaal aantal uitgaande mails per minuut: 5
Maximaal aantal uitgaande mails per uur: 30

Als je denkt de bovenstaande limieten te gaan overschrijden, adviseren we je te kijken naar een afzonderlijke SMTP-dienst (bijvoorbeeld SendGridMandrillSendinBlue of SendPulse). Deze diensten zijn gespecialiseerd in het betrouwbaar sturen van veel e-mail en bieden daarnaast extra features. Dan gaat het bijvoorbeeld om statistieken van hoe vaak een mail daadwerkelijk gelezen is, of welke artikelen uit een nieuwsbrief je klanten het meest bekeken hebben. Over nieuwsbrieven gesproken: deze kun je vanwege de limieten dus niet vanuit je site sturen.

Je mail wordt in een wachtrij geplaatst als je de limieten overschrijdt. De server probeert dan later de mail alsnog te sturen. Als je denkt dat je mail in de wachtrij geplaatst wordt, kan de servicedesk met je mee kijken of dat inderdaad het geval is. Neem daarvoor contact op.

PHP-Mail
Om mail te versturen vanuit WordPress wordt gebruik gemaakt van PHP-Mailer. Mail die vanuit je site gestuurd wordt, gaat via PHP-Mailer via een extern spamfilter. Hiermee zorgen we dat er geen spam vanuit je site gestuurd kan worden, door bijvoorbeeld een slecht beveiligd formulier of een lekke plugin.

Om dit spamfilter te kunnen gebruiken – en dus je mail te kunnen versturen – is het belangrijk de instellingen van PHP-Mailer niet te overschrijven. Plugins zoals Mailpoet of Quform bieden de mogelijheid om het MAIL-FROM-veld te overschrijven in een veld dat lijkt op “E-mail retour adres bij ongeldige mail”. Het is dus belangrijk dat je dit veld leeg laat. Als je de afzender wil aanpassen, dien je het ENVELOPE-FROM-veld aan te passen.