HTTPS zorgt voor een versleutelde verbinding tussen de bezoeker van je site en onze server. Hierdoor is het moeilijk om het verkeer in te zien en is het dus veilig om persoonlijke gegevens op je site in te voeren. Een site die goed via HTTPS werkt toont een groen slotje in de adresbalk


Om het groene slotje te krijgen, moeten alle onderdelen van de site (plaatjes, CSS, externe scripts zoals video's) via HTTPS worden geladen. Hiervoor volg je de volgende stappen:


1.    Activeer een SSL-certificaat voor je site. Er zijn verschillende mogelijkheden, kijk hiervoor in het supportartikel: Welke soorten SSL-certificaten kan ik bij Savvii activeren?
2.    Wijzig de Home-URL en Site-URL van je site naar HTTPS. Dit kan via de WP-admin van je site in settings -> general
 


 
3.    Vervang alle verwijzingen in de database van je URL met HTTP naar HTTPS. Leeg hierna alle caches van je site. Meer instructies hierover vind je in het artikel: Hoe voer ik een search-replace uit op mijn database?
4.    Controleer je site via www.whynopadlock.com. Problemen die hier nog naar voren komen bestaan uit links naar externe content of staan in de code van je site. Pas dit handmatig aan. 
5.    Bekijk de site via HTTPS. Krijg je een groen slotje? Dan kun je HTTPS forceren via admin.savvii.nl