LET OP: Je kan alleen je domeinnamen naar ons toe verhuizen als je ook hosting bij ons afneemt. Het is niet mogelijk om alleen een domein te registreren.

1. Verhuiscode en DNS Records

Om een domein naar ons te verhuizen heb je een verhuiscode nodig. Deze vraag je op bij je huidige domeinregister.
Zorg er daarnaast ook voor dat je een kopie of screenshot van je huidige DNS records hebt voordat je verder gaat met de rest van dit artikel.
Zodra je de verhuiscode en kopie van je DNS hebt kan je door naar het bestellen via je klantenportaal.

2. Bestellen

Voer hier het domein in wat je wilt verhuizen en druk onderaan op de knop " Verhuizen "

Je vult vervolgens nog de gevraagde informatie aan. Vaak gaat het hier om een Verhuiscode (EPP), Rechtsvorm en KVK nummer.

3. Nameservers

Bij het verhuizen van het domein zullen in eerste instantie de nameservers van je huidige hosting partij worden overgenomen om de DNS records te behouden.  Je kan na de bestelling de nameservers aanpassen om vervolgens de DNS records in te stellen. Eventueel kan je je eigen nameservers gebruiken als je bijvoorbeeld CloudFlare gebruikt.

4. Afronden

Rond de bestelling af. De verhuizing zal bij de meeste TLD's (.NL en .COM) in enkele minuten compleet zijn. Je kan vervolgens daar naar het support artikel over de DNS instellen.

Bij andere TLD's (.BE, .NET, .ORG) wordt er eerst een e-mail gestuurd naar de huidige domeinhouder om de verhuizing te bevestigen. Kan dan iets langer duren.