Hoe installeer ik WordPress handmatig?

Gewijzigd op Mon, 08 May 2023 om 09:51 PM

In dit artikel leggen wij uit hoe je het Wordpress CMS systeem kunt installeren.
Alvorens te beginnen dienen onderstaande gegevens bekend te zijn:

Pak nu een kop koffie en volg onderstaande stappen ☕

1. Open het programma Filezilla en vul in de bovenste balk de FTP gegevens in en klik op Snelverbinden om connectie te maken met het webhosting pakket.
  2. Zodra de connectie succesvol is zie je in het rechter venster een mappen structuur verschijnen.
  3. Wanneer je inlogt met de FTP hoofdgebruiker klik je op de map domains → [domeinnaam] → public_html.
    Als je een extra FTP gebruiker hebt aangemaakt klik je direct op de map public_html.
  4. Bij een nieuw aangevraagd hosting pakket zijn er altijd een aantal standaard bestanden aanwezig. Je dient minimaal de index.html te verwijderen.
  5. Pak de gedownloade Wordpress versie uit op de computer, ga via de Filezilla client in het linker venster naar deze map toe.
  6. Selecteer in het linker venster alle bestanden en kopieer deze naar het rechter venster toe.
  7. Alle bestanden zijn nu geüpload naar je webhosting pakket, wanneer je bestanden in de public_html hebt gezet, ga je naar het hoofddomein.

Heb je de bestanden in een sub map geplaatst, dan vul je de naam van deze sub map achter het hoofddomein in (bijvoorbeeld http://demodomeinnaam.nl/wordpress).
  8. Als de bestanden juist zijn geüpload zie je nu het installatie scherm van Wordpress en kun je een taal selecteren.
  9. Je kunt de stappen volgen tot je onderstaand scherm ziet, hier kun je de database gegevens invullen.
    Als je deze database gegevens nog niet hebt, kun je deze aanmaken via deze instructies.
  10. Wanneer alles goed gaat zal Wordpress dit aan je laten weten en kun je verder met de installatie door op De installatie starten te klikken.
  11. Vul je gegevens in en klik op Wordpress installeren.
  12. Krijg je geen foutmeldingen? Gefeliciteerd, de installatie is voltooid! ?

Wij hebben deze handleiding zo begrijpelijk en compleet mogelijk gemaakt.
Toch kan het zijn dat je nog vragen hebt, we staan je graag telefonisch te woord via ? 088 1600 600 of per email via ✉️ ips@savvii.com