Uitgaande e-mail vanaf je site bij Savvii

Gewijzigd op Do, 17 Feb, 2022 om 2:04 PM

Mailings of mail als cruciaal onderdeel van je site

Savvii biedt standaard mailing functionaliteit. Wij hanteren limieten voor uitgaande e-mail om onze server en jouw domeinnaam te beschermen tegen het versturen van spam. Wij hanteren hiervoor de volgende limieten:


SMTP connecties per minuut: 5

SMTP connecties per uur: 30


Wanneer e-mail afhandeling cruciaal is voor jou of je site adviseren we sterk om een afzonderlijke SMTP-dienst te gebruiken (zie hieronder). Deze diensten zijn gespecialiseerd in het behalen van een hoge mail-delivery grade en bieden tevens extra features zoals statistieken van hoe vaak een mail daadwerkelijk gelezen is of welke artikelen uit een nieuwsbrief jou klanten het meest bekeken hebben. Over nieuwsbrieven gesproken; deze accepteren wij niet via onze servers. Hiervoor raden we dus echt de eerder genoemde SMTP diensten aan. 


Ga jij met je site over de limieten heen dan wordt je mail in een wachtrij geplaatst op de server. Deze zal regelmatig proberen de mail nogmaals te sturen. Als je vermoed dat je site tegen deze limieten aan loopt dan kan je contact opnemen met de support afdeling om mee te kijken.


SMTP Diensten

Elke dienst heeft zijn eigen specialiteiten. Kies vooral op basis van je type website. De meeste van deze diensten bieden gratis (trial) accounts aan.

https://sendgrid.com/

https://www.sendinblue.com/

https://www.mandrill.com/

https://sendpulse.com/


PHP-Mail

Voor het versturen van mail vanaf je website welke je bij Savvii host wordt door WordPress standaard gebruik gemaakt van de PHP-mail functie. Middels deze PHP functie verstuurt de Savvii server alle uitgaande mail vanaf je website (bijv. vanaf een contactformulier) via een extern SpamFilter naar buiten. Hierdoor ben je er zeker van dat geen ongewenste SPAM vanaf jou site naar buiten kan gaan door bijv. een security-leak in een van je plugins of geinstalleerde thema.


Voor het kunnen versturen van e-mail via dit Spamfilter vindt er authenticatie plaats welke op server/site niveau geregeld is. Onze PHP configuratie is zo ingesteld dat deze zelf de juiste gebruikersnaam mee stuurt voor het aanmelden bij het Spamfilter. 


Het is dus belangrijk bij gebruik van de PHP-mail functie niet hard het <MAIL FROM:> veld in de mail-header te overschrijven*. Hiermee overschrijf je de PHP configuratie waarmee je site zich aanmeldt bij het Spamfilter en kan er dus geen mail verstuurd worden. 


Wanneer je toch het afzender veld van de te versturen e-mail wilt veranderen dien je het <ENVELOPE-FROM:> veld aan te passen.


* een aantal plugins (zoals Mailpoet, of Quform) bieden de mogelijkheid: "Email retour adres bij ongeldige e-mail" of "E-mailadres voor onbestelbare e-mail" in te stellen. Laat deze velden dus leeg. Hierbij overschrijven de plugins de <MAIL FROM> header en is de kans groot dat je mail niet goed verstuurd wordt. Tevens is dit nadelig voor de SPAM score welke je mail mee zal krijgen.


SPF

Onze servers gebruiken een gecentraliseerde uitgaande mailserver met spamfiltering. Om mails over deze systemen te sturen melden de servers waar jouw site(s) op staan zich aan bij de uitgaande mailserver. De mails van jouw site worden gestuurd onder de naam sites.savviihq.com. Dit domein heeft een SPF record waardoor het versturen over onze eigen uitgaande mailserver geen probleem is. Echter kan dit voor sommige systemen die mails doorsturen voor problemen zorgen als de doorsturende mailserver dit domein probeert te handhaven. Hierdoor kunnen jouw mailtjes in de spam mailbox terecht komen. Als je tegen dit probleem aanloopt raden we aan om het volgende SPF record toe te voegen de DNS van het domein waarover de site mails stuurt. 

v=spf1 include:sites.savviihq.com a mx ~all
Heeft je domein al een SPF record? Dan is het niet nodig om het volledige record toe te voegen. In het geval dat je al een SPF record hebt, hoef je alleen maar include:sites.savviihq.com toe te voegen.

Voor geavanceerde gebruikers is het mogelijk om dit record verder te optimaliseren, zie daarvoor ons artikel SPF Records

SMTP Plugin 

De laatste mogelijkheid is om de e-mail vanaf je eigen e-mail server te sturen die ook wordt gebruikt voor e-mails vanaf info@voorbeelddomein.nl. Je installeert een SMTP plugin, vult hier de SMTP gegevens in van jouw e-mail provider inclusief de inlog gegevens voor de account waar je de e-mail vanaf wilt sturen. (standaard info@). Wij raden de plugin Easy-WP-SMTP aan.

Verschillende SMTP gegevens voor bekende mailproviders;

Microsoft Office 365

Server: smtp.office365.com

Poort: 587

Versleuteling: STARTTLS

Google Suite

Server: smtp.gmail.com

Poort: 587

Versleuteling: TLS

TransIP

Server: smtp.transip.email

Poort: 465

Versleuteling: SSL

Versio

Server: mail.axc.nl

Poort: 465

Versleuteling: SSL

Mijndomein

Server: mail.mijndomein.nl

Poort: 587

Versleuteling: STARTTLS 

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren