FileZilla gebruiken om via sFTP in te loggen

Gewijzigd op Tue, 18 Jan 2022 om 06:27 PM

FileZilla is een van de meest gebruikte FTP-programma's. Je kunt FileZilla ook gebruiken om via sFTP in te loggen.

Inloggen via Quick Connect of Snelverbinden
Quick Connect of Snelverbinden is inloggen via de balk bovenin beeld bij FileZilla. Omdat je bij Savvii alleen via sFTP (FTP over SSH) kunt inloggen werkt het niet om hier alleen de host, gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren. Voor de hostnaam bij Savvii moet sftp:// worden toegevoegd.

Druk daarna op Quick Connect of Snelverbinden. De eerste keer dat je verbinding maakt, krijg je mogelijk de vraag of je een sleutel wilt toevoegen. Dit kun je toestaan.

Sitebeheer of Sitemanagement gebruiken
In Sitebeheer kun je het verbindingsprotocol aangeven. Het is dus niet nodig om bij host nog sftp:// voor de hostnaam te zetten. Het inlogtype is 'normaal'. De verbindingspoort is 22.

Hierna kun je onder in beeld op verbinden drukken om in te loggen.