Hoe maak ik cronjobs aan?

Gewijzigd op Tue, 18 Jan 2022 om 06:30 PM

Als je automatisch taken wil uitvoeren op je website op bepaalde tijden, kan dit met een cronjob. Als je een VPS met SSH-toegang hebt, kun je zelf cronjobs aanmaken. Heb je een Shared-pakket? Neem dan contact op met support. We ontvangen graag de URL die aangeroepen moet worden, en het interval waarmee de cronjob moet worden uitgevoerd.

Op een VPS kun je via SSH met het volgende commando cronjobs aanmaken:

crontab -e
Text

Hierachter vul je de cronjob in volgens de standaard syntax.

Heb je hier vragen over? Neem dan contact op met support.