FTP @ Savvii

Gewijzigd op Tue, 18 Jan 2022 om 06:30 PM

Je hebt voor je site bij Savvii ook FTP-toegang. Zo kun je alle bestanden in je hostingpakket bekijken en eventueel aanpassen. Ook vind je hier de error- en accesslogs. Dit gaat via sFTP, een veiliger protocol. Je hebt bij het opleveren van je site een sFTP-gebruikersnaam en -wachtwoord gekregen. Elke site heeft één sFTP-gebruiker. Wachtwoord kwijt? Deze kun je resetten via admin.savvii.com -> Beheren (achter de site in kwestie) -> Gebruiker -> Reset wachtwoord.

Inloggen via sFTP
We raden aan om FileZilla te gebruiken voor sFTP-toegang.

Mappenstructuur in je site
Als je bent ingelogd, zie je een aantal mappen die standaard aanwezig zijn. Deze mappen zijn nodig voor de goede werking van je site. De inhoud van je site staat in de map /wordpress/current. Dit zijn de mappen die voor jou van belang kunnen zijn:
  • log (hier     vind je je error- en accesslogs)
  • ssl (hier     staan je SSL-certificaten)
  • tmp (de plek waar WordPress tijdelijke bestanden neer kan zetten)
  • error_pages (hier kun je custom 404 pagina’s uploaden, zie ook dit artikel
  • config (hier kun je eventueel inzien welke afwijkende configuratie we voor jouw website hebben doorgevoerd)

Je zult zien dat je uit veiligheidsoverwegingen niet voor alle bestanden en mappen lees- of schrijfrechten hebt. Als je hier vragen over hebt, kun je contact opnemen met support.