Welke plugin zet een PHPSESSID Cookie?

Gewijzigd op Tue, 18 Jan 2022 om 06:34 PM

Sommige plugins zetten een cookie om sessies te kunnen identificeren. Dit gebeurt omdat bezoekers soms unieke content moeten zien, zoals de inhoud van een winkelmandje. Als zo’n cookie gezet wordt, werkt onze Varnish cache niet meer. Dit kan voor een tragere website zorgen. Om uit te vinden of je website een sessie gebruikt, kun je het volgende doen:
  • Start in Chrome de Developer Tools (CTRL+SHIFT+I)
  • Kies het Network-tabje in de Developer Tools
  • Herlaad je pagina met CTRL+F5
  • Klik op de eerste request (1), klik op Cookies (2) en kijk of je een cookie ziet met PHPSESSID (3), of iets vergelijkbaars.

phpsessies

Om uit te vinden welke plugin de cookie zet, is de enige manier al je plugins één voor één uitschakelen en de stappen hierboven herhalen. Als de cookie verdwijnt nadat je een specifieke plugin hebt uitgezet, weet je welke plugin de cookie zet.