Cronjobs toevoegen via admin.savvii.com

Gewijzigd op Thu, 03 Feb 2022 om 06:50 PM

BELANGRIJK!
Cronjobs die je instelt via de crontab middels SSH zijn niet zichtbaar in deze tool en andersom.

In admin.savvii.com heb je de mogelijkheid om cronjobs via de server uit te laten voeren onder het tablad Cronjobs en de knop Cronjob Toevoegen.

Wanneer je een cronjob wilt maken moet je de volgende velden invullen

NAAM

Dit is de administratieve naam van de cronjob. Dit heeft geen effect op de cronjob zelf maar is voor jezelf handig om meerdere cronjobs uit elkaar te houden.

EMAILEN AAN

Sommige cronjobs creeren output welke ge-emailed kan worden naar dit adress. Je kan dit veld ook leeg laten als het niet van toepassing is.

MINUUT,
UUR DAG VAN DE MAAND, MAAND, DAG VAN DE WEEK

Tijd indicaties voor de cronjob. Als je niet bekend met de notatie gebruik dan https://crontab.guru/ om het tijdstip of frequentie van de cronjob te controleren.

Wij krijgen regelmatig de vraag hoe je een cronjob "elke x minuten" uitvoert, dit doe je met de zogenoemde 'step values'. Hiervoor gebruik je de notatie '*/x' waar x de x in 'voer dit elke x minuten/uur uit' is. Als je bijvoorbeeld iets elke 30 minuten uit wil laten voeren voer je '*/30' in in het 'Minuut' veld.

OPDRACHT

Dit is opdracht die cronjob uitvoert. In de meeste gevallen wordt er een URL aangeroepen en is de notatie als volgt;

/usr/bin/curl -H 'cache-control: no-cache' "URL" >/dev/null 2>&1
PHP