Wat gebeurt er als mijn site is gehackt?

Gewijzigd op Thu, 03 Feb 2022 om 10:06 PM

We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat ons hostingplatform zo veilig mogelijk is. Ondanks dat is het mogelijk dat je site gehackt wordt. Vaak komt dit door verouderde of ongebruikte plugins of thema’s. We adviseren daarom gebruik te maken van onze automatische plugin- en core-updates, of zelf je plugins en WordPress-core zoveel mogelijk bij te werken naar de laatste versie.

Mocht je site ondanks alle maatregelen toch gehackt worden, gebeurt het volgende:
  • Wij ontdekken een infectie, bijvoorbeeld door middel van onze malwarescan die dagelijks alle sites controleert.
  • We sturen jou een mail om je op de hoogte te stellen van de hack, en geven daarbij aan welke bestanden geïnfecteerd zijn.
  • Je verwijdert de geïnfecteerde bestanden, of laat ons deze opruimen. Hier kunnen kosten aan verbonden zitten, afhankelijk van of je de hack had kunnen voorkomen.
  • Je neemt maatregelen om herhaling te voorkomen. Dit kan variëren van het updaten van je plugins tot het wijzigen van de wachtwoorden van alle gebruikers.

Als het verwijderen van de infectie of het nemen van de benodigde maatregelen niet binnen een afgesproken termijn worden uitgevoerd, zijn we soms genoodzaakt om je site ontoegankelijk te maken. Dit is dan nodig voor het beschermen van je bezoekers en onze infrastructuur.