Hoe kan ik vanuit Premium E-mails mijn mails exporteren

Gewijzigd op Di, 10 Sep om 11:09 AM

Met Premium E-mail is het mogelijk om een export van al je e-mails te maken in een .mbox formaat. Dit kan je eenvoudig doen via de webinterface van Premium E-mail.

Exporteren van e-mails

Hieronder vind je een stappenplan voor het exporteren van e-mails.

1. Login op je Premium E-mail account.
  2. Klik rechtsboven op instellingen
  3. Klik links in het menu op E-mailaccount
  4. Klik vervolgens op Exporteer E-mail
  5. Hier kan je rechtsboven op Start export klikken om de export te starten.
  6. Voer nu nogmaals je wachtwoord in en klik op Opslaan

Hierna wordt de export aangemaakt en zie je deze terug in het overzicht op de pagina Exporteer E-mail. De exports blijven 4 dagen beschikbaar om te downloaden alvorens deze automatisch weer opgeruimd worden.

Importeren op een ander platform

Mocht je de .mbox export willen importeren in een specifieke mailclient op bij een andere mailprovider, dan zou het kunnen dat je deze moet converteren naar een ander formaat. Hiervoor zou je de mailstore tool (Microsoft Windows only) kunnen gebruiken. Op het moment van schrijven is dit een gratis tool, waarmee je .mbox bestanden om kunt zetten naar vele andere bestandsformaten.