SRV record toevoegen

Gewijzigd op Fri, 07 Jan 2022 om 02:59 PM

Wat is een SRV record?

Een SRV (Service)-record specificeert middels de DNS van een domeinnaam welke server bepaalde diensten/services aanbiedt.
Wanneer je bijvoorbeeld Microsoft 365 installeert is het verplicht SRV records toe te voegen, wanneer je dit niet doet zullen de diensten niet werken.
In onderstaande handleiding nemen wij de SRV records van Microsoft 365 als voorbeeld, controleer via support.microsoft.com of de SRV records nog actueel zijn.

Het instellen van Microsoft 365 omvat veel stappen, kom je er niet uit of heb je vragen; neem dan contact met ons op via www.ips.nl/support

Hoe voeg je een SRV record toe?

SRV records kun je eenvoudig toevoegen via de DNS in Mijn IPS:

1. Log in op het Mijn IPS controle paneel.
  2. Klik in het linker menu op Domein & hosting.
  3. Klik op de domeinnaam in de overzichtslijst, je kunt hiervoor ook de zoekfunctie gebruiken.
  4. Klik in het middelste menu op DNS.
  5. Wanneer je een nieuw DNS record wilt toevoegen klik je bovenin op DNS record toevoegen.
    Het is ook mogelijk een bestaand DNS record te wijzigen, klik daarvoor in het DNS records overzicht op het DNS record dat je wilt aanpassen.
  6. Controleer via de website support.microsoft.com welke SRV records je dient toe te voegen.

Ga terug in Mijn IPS naar de DNS record toevoegen pagina.

• Vul bij Naam het Protocol en Service in met een . ertussen, bijvoorbeeld _sip._tls
  • Selecteer bij Type SRV
  • Selecteer bij Prioriteit de juiste waarde, is de waarde niet beschikbaar, selecteer dan de hoogst mogelijke (50).
  • Vul bij de Waarde de Weight, Port en het Target in, maak gebruik van spaties, bijvoorbeeld 1 443 sipdir.online.lync.com
  • Zet de TTL op de aangegeven tijd, bijvoorbeeld 1 uur

Wanneer je alles hebt ingevuld klik je op Opslaan.

Kom je er niet uit?

Wij helpen je graag verder als het even niet lukt. Bel ons op of stuur een bericht en we lossen het direct voor je op.

Neem contact met ons op ? Support