Wat zijn de juiste e-mail instellingen?

Gewijzigd op Mon, 08 May 2023 om 09:56 PM

POP3 of IMAP? ⚖️

Bij POP3 worden e-mails van de server opgehaald en bewaar je het origineel zelf op de computer. Afhankelijk van de instellingen in jouw email-client, blijft er een kopie van het bericht op onze server achter. Wij hebben hier dan ook geen backups van beschikbaar.

Wanneer je kiest voor IMAP blijven de originele berichten bij ons op de server achter, hierdoor kun je de e-mail op verschillende apparaten bekijken. Een nadeel hiervan is dat jouw mailbox vol raakt, hierdoor zul je de mailbox af en toe op moeten schonen of een groter pakket nodig hebben.

Check onderstaande tabellen voor de juiste e-mail instellingen ?? ??

Standaard inkomende e-mail instellingen
Indien je jouw gebruikersnaam en/of wachtwoord niet meer weet kunt je deze opnieuw instellen via https://mijn.ips.nl.
Inkomende mailserver (IMAP):imap.ips.nl (of imap.mail-server.io)
Inkomende mailserver (POP3):pop.ips.nl (of pop.mail-server.io)
SSL:Aan
Poorten:993 voor IMAPs
995 voor POP3s
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Jouw e-mail adres
Jouw wachtwoord
Standaard uitgaande e-mail instellingen
Indien je jouw gebruikersnaam en/of wachtwoord niet meer weet kun je deze opnieuw instellen via https://mijn.ips.nl.
Uitgaande mailserver:smtp.ips.nl (of smtp.mail-server.io)
SSL:Aan
Poort:465 voor SMTPs
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Jouw e-mail adres
Jouw wachtwoord