Email account in Outlook 2013 toevoegen

Gewijzigd op Tue, 11 Jan 2022 om 08:52 PM

In deze handleiding leggen wij uit hoe je een e-mail account in Outlook 2013 configureert.
Voordat je hiermee begint, dien je eerst een e-mail account in het Mijn IPS controle paneel toe te voegen.
De gebruikersnaam en het bijbehorende wachtwoord zijn benodigd voor het instellen van jouw e-mail account.

1. Start Outlook en klik op Handmatige instelling of extra servertypen en klik op Volgende.
  2. Kies voor POP of IMAP en klik op Volgende.
  3. Vul de gegevens als volgt in:

Gebruikersgegevens
    Naam: Hier kun je jouw eigen naam invullen
    E-mailadres: Je e-mailadres

Servergegevens
    Type account: POP3 of IMAP (Selecteer bij het installeren op meerdere apparaten altijd IMAP)
    Server voor inkomende e-mail: pop.ips.nl of imap.ips.nl (Afhankelijk van de bovenstaande keuze)
    Server voor uitgaande e-mail: smtp.ips.nl

Aanmeldingsgegevens
    Gebruikersnaam: Je e-mailadres
    Wachtwoord: Je e-mail wachtwoord
  4. Klik op Meer instellingen… en vervolgens op Server voor uitgaande e-mail.
  5. Vink Voor de server voor mijn uitgaande e-mail (SMTP) is verificatie vereist aan en kies Dezelfde instellingen gebruiken als voor mijn inkomende e-mail.
  6. Klik op het kopje Geavanceerd.
  7. Kies voor SSL bij de Inkomende en Uitgaande email onder het kopje Gebruik het volgende type versleutelde verbinding
  8. Als uitgaande e-mail server poort gebruik je 465, de instellingen komen ongeveer overeen met onderstaande afbeelding.
  9. Klik op OK en in het openstaande venster op Volgende.
    Wanneer je instellingen goed zijn ingevoerd zal dit test blijken en kun je gebruik maken van jouw e-mail account.

Mocht je toch nog vragen of hulp nodig hebben, dan staan wij je graag per email via support@ips.nl of telefonisch via 088 1600 600 te woord.

Kom je er niet uit?

Wij helpen je graag verder als het even niet lukt. Bel ons op of stuur een bericht en we lossen het direct voor je op.

Neem contact met ons op! ? Support