Hoe upload ik mijn website via Filezilla?

Gewijzigd op Tue, 11 Jan 2022 om 09:13 PM

Met behulp van Filezilla kun je een website uploaden op je webhosting pakket.
Filezilla kun je downloaden via filezilla-project.org onder het het kopje Download FileZilla Client.
Na de installatie kun je onderstaande stappen uitvoeren:

1. Start Filezilla en vul linksboven bij Host de hostname in.
    Deze is bij de registratie van je hosting pakket per mail toegestuurd en heeft de vorm ftp.example.com .
  2. Bij User kun je de FTP-gebruikersnaam invullen en bij Password het FTP-Wachtwoord.
    Beide zijn per email bij de aanvraag van het hosting pakket per email toegestuurd.
    Mocht je de gegevens kwijt zijn, dan kun je met behulp van onze handleiding een nieuwe gebruiker aanmaken.

Wanneer de verbinding succesvol is opgezet kun je met behulp van onderstaande stappen bestanden op het hosting pakket plaatsen.
Bestanden die zichtbaar moeten zijn op de hoofd URL dienen geüpload te worden in de domains/example.com/public_html map.

1. In het linker venster zie je de mappen lijst die aanwezig is op je computer.
    In het rechter venster zie je de mappen lijst die aanwezig is op het hosting pakket.
  2. Navigeer in het rechter venster naar domains → example.com -> public_html
  3. Selecteer in het linker venster de bestanden die je wilt uploaden en sleep deze naar het rechter venster toe.

Onderstaand een virtualisatie van de uit te voeren stappen:

IPS biedt webhosting pakketten aan voor alle soorten websites en applicaties

Bij IPS is het écht snel en stabiel. Laat het aan onze experts over, zodat jij zorgeloos aan de slag kunt gaan. Benieuwd naar onze pakketten?

Klik hier ? Webhosting