Website gehackt

Gewijzigd op Tue, 11 Jan 2022 om 09:15 PM

Heb je van ons een melding ontvangen over een beveiligingslek, wordt er spam verstuurd vanaf je website of is je website opeens weg?
Dan kan het zijn dat je gehackt bent, voer om het probleem op te lossen onderstaande stappen zo spoedig mogelijk uit.

1. Wijzig alle email wachtwoorden, kies voor een moeilijk wachtwoord met cijfers, kleine/grote tekens en speciale tekens zoals !@#$%^&*()/\.
  2. Wijzig het FTP wachtwoord, klik hier voor meer informatie.
  3. Is je website verdwenen of niet meer in de staat zoals hij hoort te zijn, neem dan per email contact met ons op, wij controleren of er nog een backup teruggezet kan worden.
  4. Wanneer je gebruik maakt van een open source systeem zoals Joomla of Wordpress, controleer dan of je de nieuwe versie gebruikt.
    Is er een nieuwere versie beschikbaar, update je systeem dan zo spoedig mogelijk. (Vergeet niet om alle additionele plugins ook te updaten).