Beheren domeinnamen & DNS

Gewijzigd op Fri, 17 Feb 2023 om 03:21 PM

LET OP: Je kan je DNS records alleen vanuit ons beheren als je onze nameservers gebruikt. Als je andere nameservers gebruikt kan je de DNS records niet bij ons aanpassen.

1. Nameservers instellen

In eerste instantie worden je oude nameservers overgenomen. Je kan, als de verhuizing compleet is, deze nameservers aanpassen in het billing.savvii.com portaal. Voor nieuw geregistreerde domeinen kan je tijdens het bestellen al aangeven dat je van ons Savvii DNS Cluster gebruik wil maken. Uiteraard mag je ook eigen nameservers gebruiken indien dit gewenst is. Let op! Zorg wel dat alle DNS-records binnen billing.savvii.com aanwezig zijn alvorens je de nameservers wijzigt. Hoe je dit doet zie je in stap 2 van deze handleiding.

Ga binnen billing.savvii.com naar het tabblad domeinen (aan de linkerzijde).

Hier vind je een overzicht van alle domeinen die je op dit moment in je beheer hebt. Klik op de domeinnaam waar je wijzigingen voor wil doorvoeren. Hierna wordt onderstaand scherm zichtbaar.

Als je onderaan de pagina op 'Nameservers' klikt kan je de huidige nameservers inzien c.q. wijzigen.

Onze standaard nameservers zijn;

ns1.savvii.nl
ns2.savvii.eu
ns3.savvii.com

Als je kiest voor 'Our nameservers' dan zullen de bovenstaande ook automatisch worden opgevoerd.

2. DNS Records instellen

Als je vervolgens naar DNS Management gaat kan je hier verschillende type DNS records toevoegen.

Op deze pagina zie je de huidige DNS-records die aanwezig zijn, maar kan je dus ook DNS-records handmatig toevoegen, conform een generiek gemaakt template toepassen of importeren vanuit andere locaties. Hiervoor heb je bovenin de pagina een balk, zie afbeelding hieronder.

Pas je een bestaand record aan? Denk er dan aan dat je minimaal de TTL (Time To Live) van het record afwacht. Tot die tijd is het mogelijk dat de oude waarde nog weergegeven wordt.

3. Contactgegevens (domeinnaam houder) instellen

Onder het kopje Contact Info kan je de domeinnaam houder (registrant contact), administratief contact (administrative contact) en technisch contact (technical contact) opgeven. Je hebt hiervoor de keuze om standaard contactinformatie zoals deze in billing.savvii.com beschikbaar is op te geven. Maar je hebt ook de mogelijkheid om contacten aan te maken (en op te slaan) welke specifiek voor de domeinnaam registratie gebruikt kan worden.

Heb je naar aanleiding van dit artikel nog vragen en/of opmerkingen? Stuur dan gerust een e-mail naar skyberate@savvii.com.